Plötsligt händer det bra saker!

Plötsligt händer det. Som en triss. Planeterna ställer sig i linje och allt blir stilla för en stund. Det finns hopp, förnuft och till och med framtidstro. 

Jaha, vaäränurå, undrar ni?

Har hon äntligen lyckats färga över gråhåret? Fungerar alla traktorer problemfritt alldeles samtidigt? Eller är det bokföringen som stämmer ner till minsta lilla öre?

Nej, det är Arla!

Arla fick nåt problem med homogeniseringen av 350 000 liter mjölk i veckan vilket gjorde att mjölken var lite mer som mjölk är normalt, det vill säga att fettet skiktar sig lite. Det var alltså inget fel på mjölken men eftersom den skulle vara korrekt homogeniserad kunde man inte sälja den.

I det läget tror man att det ska bli som vanligt. Att det ska finnas någon jobbig livsmedelsregel i någon pärm hos något livsmedelshögdjur på något dammigt kontor där det står att man måste hälla ut all denna goda, fullt drickbara mjölk. Och att Arla skulle välja att göra det även om det inte fanns någon sådan pärm i det där dammiga kontoret. Av rädsla för att få dålig publicitet för några små gräddklumpar i mjölken.

Men nej. Arla, vet ni. Inte hällde de ut någon mjölk inte! De gav bort den! Helt gratis! 

Titta här:

http://www.atl.nu/lantbruk/arla-ger-bort-mjolken/

https://www.jp.se/article/tusentals-liter-mjolk-delas-ut-gratis-i-jonkoping/

Visst är det skönt när det sunda segrar för en gångs skull? När man kan luta sig tillbaka och tänka på att man inte behöver känna någon klimatångest utan bara vara glad över att en bra produkt kommer att drickas upp av en massa Jönköpingsbor i stället för att slösas bort.
I love it!

Det kanske inte är botemedlet mot cancer eller slutet på kriget i Syrien, men det är ändå en väldigt bra grej det här. Som borde vara självklar!

Att inte slänga mat tror jag är något av det viktigaste när det handlar om klimat och hållbarhet. Många håller med mig men ändå slängs det ju så mycket att man kan gråta.

Därför tycker jag att det är fantastiskt bra av Arla att gå in och visa var (kyl)skåpet ska stå!

Skål och ha en bra lördag!

mjolk