Så gör du en egen skridskobana

Några enkla steg till en helt egen skridskobana:

1. Ha lite för stora djur ett ett utrymme som egentligen inte är riktigt bra. Fundera inte så mycket över varför folk (Jenny) svär, river väggar och döper utrymmet till ”Snuskboxen”, bara ställ djuren där.

2. Ge dem vatten som en normal bonde. Ordentligt med vatten så de aldrig behöver vara törstiga. Att kranen sitter inne hos djuren behöver du inte reflektera över, det finns ju en till kran uppe under taket som du kan stänga sedan när du är klar.

kran

3. Tänk att det är ganska viktigt att du stänger av den där kranen uppe under taket. Tänk på det ordentligt, varje gång du fyller på vatten åt djuren. Så du inte glömmer det.

kran2

4. Gör färdigt allt, gå en extra runda, kolla läget, småprata lite med kalvarna, släck lamporna, kolla att allt är klart för morgondagen och gå in. Men stäng för Guds skull inte av den där kranen uppe under taket!! Nej, gå in, ropa till något barn att du behöver kaffe, riv av dig strumporna och släng dig på soffan!

5. Sov och invänta….

6. Klart!
Nu kan du luta dig tillbaka och beskåda den fantastiska isbana som du skapat! Kalvarna öppnade såklart kranen när du hade gått in och vattnet kunde flöda ut tack vare att du INTE stängde kranen under taket!

Såå.. nu ser vår gård ut såhär:

is

Skojar.
Tack och lov.
Men det är jättemycket is och vatten här. Tog ingen bild medan det var ljust dock. Kanske lika bra.