Grattis på ettårsdagen!

Igår var en stor dag. Gicklans ettårsdag! 

fjallko2

Linneas lilla fjällkviga. Se så fin hon är!

fjallko4

Linnea fick henne när hon fyllde år i oktober och nu har hon vuxit på sig rejält. Hon är fortfarande väldigt liten men de är ju det, fjällisarna. Hon har i alla fall mullat på sig en del men det är inte så konstigt. Hon går nämligen lös på gården och kan äta precis vad hon vill.

fjallko5

Den här lilla tjejen har varit frigående från dag ett. När jag kom hem med henne från Gnarp där hon är född stängde jag in henne lite provisoriskt mellan några grindar och en halmbal. Där stod hon så snällt så länge jag var i närheten, men så fort jag vände ryggen till rymde hon! Helt ljudlöst klättrade hon ut, över halmbalen och iväg i lagom kaxig promenadtakt! Jag tog in henne igen och samma sak upprepades. Det gällde verkligen att låsa om henne ordentligt för annars lyckades hon alltid smita ut!

Det var inte det att hon ville springa iväg. Hon ville bara bestämma själv var hon skulle vara.

fjallko

Som så många andra fjällkor är hon väldigt klok och underfundig. Hon verkar tänka och fundera på saker på ett sätt som många andra djur inte gör. Hon är klurig och smart och har det så lyxigt. Hon kan umgås med vilka hon vill och alla är så nyfikna på henne.

fjallko3

Gicklan har en kalv som hon är barnvakt åt också. Lilla Ellie som snart växer om henne storleksmässigt. Hon kommer ut under balkorgen vid tältet där hon bor och de två brukar vara ute och rejsa på dagarna. Himla trevligt faktiskt! Jag ska lägga upp en bild på båda två någon dag.

ellie

Och så älskar hon hundar, Gicklan!

fjallko8 fjallko6

Grattis på ettårsdagen!