På resande fot

Just nu ligger jag i en hotellsäng och tittar på en grekisk gud. Och det är inte Danne. Jag är inte säker på att han är grek heller egentligen men han ser lite ut som en sådan där klassisk grekstaty-man.

grek

Vi är i Budapest. Eller i Budapescht, som det uttalas av vår guide.

buda7
Floden Donau med stadsdelen Buda på höger sida och Pest på vänster. Buda-pest. Logiskt.

Vi är på en Lantmännen-resa med ett trevligt gäng bönder och idag ska vi ut på landsbygden och titta. 

Som vanligt när man ska göra något, och särskilt när man ska åka bort, brukar det ju vilja jävlas en del hemma. Så var det även denna gång. Vi har haft det extremt stressigt den senaste tiden och var inte alls självklart att vi skulle komma iväg hit, i alla fall inte båda två. Kvällen innan avfärd hände dessutom en grej som är värd ett helt eget inlägg och som verkligen hade kunnat sätta käppar i hjulet. Men tack vare att det kom en ängel till vår gård och hjälpte oss att styra upp alltihop kunde vi komma iväg trots allt.

Nu är vi här i alla fall och även om den här bilden var det första vi såg när jag slog på telefonen på Arlanda så känns det ändå ganska lugnt. Linda har koll på läget och sköter allt perfekt medan vi är borta.

losa-djur
Lösa djur på foderbordet… varför inte liksom?!

Idag ska vi som sagt ut på landsbygden. Vi ska besöka en stor mjölkgård och en annan gård med egen mejeri. Det ska bli intressant och roligt.