Kalvar och smutstvätt i en salig blandning

Vi kom hem från Mora igår och möttes av ytterligare en ny liten kalv. Superkul!

Ungarna hittar på namn åt dem, det ena knasigare än det andra men jag drog gränsen när de ville döpa den första till Pungis. Den fick heta Power i stället och det passar bra eftersom hon är så energisk. Den andra, som också är en tjej, heter Swisch. Man får väl hoppas att hon blir en riktigt kassa-ko när hon blir större. Haha, vitsigt va? (Swisch-appen..pengar..ni fattar.)

Idag har jag inte haft den rätta Måndagsfeelingen. Det har varit alldeles för stressigt. Jag hade så mycket jag ville hinna med men som vanligt blev det inte ens hälften. Jag har i alla fall påbörjat det sista av några skrivjobb som är ganska akuta och även rengjort en hel hög med småkalvboxar.

Nu sitter jag med lite annat pappersarbete men jag är trött! Tror det var helgen i Mora som tog knäcken på mig! Jag lyckades dessutom i vanlig Elin-anda både glömma en hel bil och släpa med mig en kasse med smutstvätt både dit och hem. 

brott

Jag for ju ner dagen efter resten av familjen och när jag skulle packa kvällen innan såg jag att det stod en Ica-kasse i hallen. Den innehöll ett påslakan och lite av Elias kläder. Oj då, tänkte jag, pojkvaskern har glömt sin packning. Självklart tog jag med mig kassen och fraktade den ända ner till Mora. Och vad tror ni jag möttes av där? Jo, barnen som tjutande av skratt undrade varför jag hade tagit med mig smutstvätten som de hade samlat ihop!?

Bilen körde jag in till Sundsvall på lördagsmorgonen och så fick jag skjuts ner till tävlingen av en annan snäll familj. Sedan åkte jag med mitt eget gäng hem på söndagen. Tanken var förstås att vi skulle stanna till och hämta bilen men tror någon vi gjorde det? Nej, alla hade såklart fullt upp med annat när vi passerade stan. Jag med att köra och övriga med att anmärka på min körning (inte så mycket), mina vägval (en del) samt min kompetens gällande orientering och vägskyltläsning (jättemycket).

Men jag är glad att vi kom hem ordentligt. Det är ändå det viktigaste.

I morgon är Linda här så då blir det ordning och reda och vi kommer att få sjukt mycket gjort. Veterinär-Ellinor kommer också. Och Bygg-Fredrik.