Bara gräva lite-litegrann

– Hur är det tänkt med den här grävningen vi ska göra? Vi får ju hålla igen med markarbetena i år med tanke på alla byggkostnader, sa den lite tråkiga frun och viftade menande med räkningspärmen.

– Ja, självklart, nämen vi ska ju bara lägga ner några rör… och passa på att slänta av lite… sa mannen och hans ögon gnistrade till när han tittade bort över åkern.

Såhär ser det ut idag!

Det är inte ett jättestort arbete egentligen. Inte så fasligt dyrt heller men det ser ju ut som att de har grävt upp hela åkern!

Rännan som syns på bilden och som har fått nya rör är ett gammalt täckdike som vi gjorde för många år sedan. Vi lade ihop två åkrar och schaktade till så det gick att bruka dem som ett enda flak. Tyvärr har dräneringen inte fungerat så bra som det var tänkt så nu var det dags att göra något åt saken.


”Vi har gjort en skyttegrav!”

I morgon blir det klart och det kommer nog att bli jättebra. Det är roligt att förbättra åkrarna och göra dem mer lättbrukade.
Vi gör ganska mycket markarbeten, även på arrendemark i samarbete med markägare. Men just detta är på vår egen mark så det känns lite extra kul.