Två färskingar

Den här helgen har Linda jobbat och jag har mest skjutsat barn hit och dit känns det som. Förutom alldeles nyss när jag var iväg och flyttade några balar som inte hann bli hemkörda i höstas. Nu behövde de komma ur vägen för konstgödselspridaren.

Det roligaste som har hänt denna helg var att vi fick två nya kalvar!

Det är verkligen magiskt det här med egna kalvningar. Det är roligt och spännande och precis som med alla andra födslar är det ett mirakel varje gång. Jag blir alldeles varm inombords och det är en väldig lättnad att det känns så. Vi är ju nya som dikobönder och jag har ganska blandade känslor inför det här med att ha kor. Jag kan berätta lite mer om det en annan gång men just nu ville jag bara visa de här två färskingarna. Den ena föddes igår kväll och den andra idag på eftermiddagen.

Den svarta är en kvigkalv och den bruna en tjur. Mammorna är jätteduktiga och lagom beskyddande. De har järnkoll på sina småttingar och ser till att de mår bra. Båda två har kalvat förut så de är rutinerade och trygga i mammarollen. Härligt att se.