Nationaldag

Nationaldagen är snart över. Jättesnart.

Jag hade tänkt ta någon fin bild med en flagga som jag trodde att vi hade men jag hittade den inte när det kom till kritan. Det blev en blå ladugårdoverall och en gul varselväst istället. Fint va? Det är Lovisa som har fotat.

Jag känner mig tramsig när jag gör sånt här… Arrangerar bloggbilder och håller på. Sitter i tunn väst och fryser i hagen för att få till blågula bilder som jag knappt ens hinner lägga ut innan nationaldagen är över… Herregudihimlen så ytligt! Men trevligt att ungås lite extra med korna.

Jag hade även tänkt skriva något bra och tänkvärt om svensk lantbruk och annat som jag gillar med det här landet. För det finns mycket att skriva om och mycket att resonera om. Mycket att vara stolt över och en hel del att hjälpas åt att ta ansvar för.

Men det är sent nu. Köksbordet ska torkas och snart är det morgon igen. Då ska jag fortsätta med stängslet i kohagen.

Om jag ska passa på att säga något klokt denna nationaldag så får det bli ”välj svensk mat”. Att göra det skapar så många ringar på vattnet och ger så oerhört mycket tillbaka till oss allihop.