Det blir inget bondebloggande

Jag tänkte skriva något lantbruksrelaterat förstås. Eller kanske berätta lite lättsamt om hur vansinnigt dyrt det blir när man måste nödköpa lingonsylt på macken. Men nej, det går inte. Jag fastnar i fotboll. Jag som inte ens brukar titta på fotboll.

Jag såg sista delen av Sverigematchen i lördags och även om jag är extremt okunnig i ämnet så kunde jag ju se att det var både spännande och underhållande. Och visst, det var trist att det slutade som det gjorde, med ett tyskmål i sista sekunden. Men att det skulle bli ett sådant satans liv! Det hade jag faktiskt inte räknat med… Rasistiskt hat! Hot, kränkningar och fullkomligt vidriga ord! Från vuxna människor. Som tydligen hatar Jimmy Durmaz nu.
Jag har läst lite av det som skrivits om och till honom på sociala medier och det är fullkomligt sjukt. Vilka är de som gör så mot någon?!

Jag har en positiv och kanske ibland lite naiv grundsyn när det gäller mina medmänniskor. Jag tänker att jo, det finns diverse svin, men de allra flesta är snälla och har hyfsat folkvett. Jag gillar att ha den grundsynen och jag tänker fortsätta med det. Jag vill förmedla den vidare till mina barn, både när det handlar om livet i stort och när det gäller idrott. För jag vet att de hatiska och rasistiska personerna är i minoritet. Men ändå… Trots alla som reser sig och tar parti nu, som ställer sig upp och visar att de inte accepterar hot och hat, så skär det i mig. Jag undrar hur det kan bli såhär? För något så simpelt som fotboll. Det är fan inte konstigt att det är krig i världen.