Lillkillen Ralf

Det här är fjällkalven Ralf. Han är dottern Linneas lilla tjur som hon har köpt i Ångermanland. 

Om allt går som det är tänkt ska han betäcka kvigan Giklan nästa år så det blir en renrasig liten avkomma. Men än så länge är han för liten. Han är inte ens avvand än utan dricker mjölk morgon och kväll. Hans kompis heter Ronja och hon tillhör näst äldsta dottern Matilda.

De två bor i igloon och verkar trivas bra där.

Linnea brukar träna Ralf att att gå i grimma ibland och det går ganska bra. Han är snäll och nyfiken och sköter sig oftast. Utom första dagen han var här för då skrämde han upp oss rejält. Han blev rädd för en dörr som smällde igen och lyckades rymma. Full fart bort till grannen och sen tillbaka igen. Över gårn och ut på åkern. Korsade den och drog rakt in i skogen! Vi letade och letade. Linda och hennes man var till och med här med sina hundar och sökte. Men rätt som det var kom han trippande på gårdsplan igen! Han hade hittat hem själv den lille rackaren och tur var väl det!

Nu hålls han inom stängda grindar så vi har koll på honom. Nästa år blir det bete och avelsjobb.

Jo, just det, en liten sak till. Den första bilden i inlägget har Linda tagit. Tack, tack. Jag snodde den från hennes Instagramkonto. Och på tal om det kan jag tipsa om att vi har ett konto för gården också. På Insta alltså, som ungarna säger (man är tydligen jättagammal om man säger InstaGRAM herregud). Hursomhelst, man kan följa oss där om man vill. Heter praktiskt nog nysaterlantbruk bara. Jag lägger inte ut så mycket men ibland blir det någon liten bild. Och så tycker jag att det är kul med så kallade hashtags. I förrgår la jag ut vårt första videoklipp också. Med Linda som visar hur man hanterar en flugsmälla på bästa sätt. Mycket respektingivande och aningen kittlande! In och kolla den som vill.