Det blev ett sånt där äventyr igen

Idag är det grillning och firande av Dannes födelsedag.
Jag skulle bara åka och handla det sista lite kvickt igår kväll. Och tanka bilen. Och hämta kött. Och hämta barn. Och låna några säckar kalvmjölkpulver av bondekollegan Örjan…
En snabbsväng bara med andra ord!

Handingen gick smidigt och bra. Barnhämtningen likaså. Sedan kom jag till Alltank och insåg att jag hade med mig fel tankkort. Efter det sprang jag in på Ica, det här var strax innan stängning, för att hämta köttet från Nyhléns Hugosons. Men där fanns inget kött! Det var visst kvar på Metab, en fraktfirma i Birsta som hade stängt för tre timmar sedan!

Grilla kött utan kött är inte det lättaste och nu gällde det att ha lite tur. Jag googlade fram ett nummer till en chef på det här fraktföretaget. Jag tror han var chef i alla fall, han lät chefig och var väldigt trevlig. Han började ringa runt för att hjälpa mig och när jag var halvvägs till Indal, körandes på bara ångorna, för att hämta mjölksäckarna ringde han upp igen. Det fanns en chaufför som kunde låsa upp lagret trots att det var efter arbetstid! Vilken tur!

Nu stod jag i valet och kvalet.  Skulle jag vända och köra till Birsta först för att komma dit så fort som möjlig,t även om det innebar risk för bränslestopp? Eller skulle jag skynda mig upp till Indal, tanka, hämta mjölk och sedan tokköra ner igen? Fast det  skulle ju i så fall innebära att den stackars chauffören skulle behöva vänta ganska länge. Och skulle jag förresten ens ta mig till Indal med den lilla diesel jag hade kvar?

Lösningen blev att kalla in släkten. Min syster som bor ganska nära fick rycka ut och hämta köttet. Jag ringde Örjan som lovade att komma med en dieseldunk om jag fick stopp innan jag nådde macken. Sedan körde jag mot Indal, hackade in till en bränslepump, tankade och brände sedan vidare och hämtade mjölkpulvret. Ner till Kovland igen, mötte syrran, lastade över köttet till min bil och sedan äntligen raka spåret hem!

Slutet gott, allting gott. Nu är det fullt i alla kylar och vi ser fram emot att umgås med släkt och vänner vid grillen ikväll. Men först djurjobb och lite fler förberedelser. Hoppas alla har en trevlig lördagsmorgon!