Ett försök med något nytt

I tider av ströbrist får man vara lite kreativ. Hur kreativ man nu är när man använder metoder som andra har kört med hur länge som helst?
Vi testar i alla fall med sand nu i en av gruppboxarna för de avvanda kalvarna. Ett försök som vi inledde precis idag. 

Vi har aldrig provat sand förut men nu skulle vi ta ut en ströbädd så då det passade bra göra ett försök. I stället för att lägga in halm fick det bli tre skopor sand (2-8mm). Det ser förstås inte lika mysigt ut som en gyllene halmbädd men kalvarna verkade trivas från första stund.

Meningen med strö är att skapa bekväma liggplatser och se till att djuren håller sig rena och skadefria. Sand ska visst vara väldigt skönt för nötkreatur att ligga på och jag kan tänka mig att det stämmer. Den är ju formbar så underlaget blir aldrig stumt och hårt. Dessutom är den dränerande så förhoppningsvis håller sig liggytan torr och fin ett bra tag nu.

Lite kul verkade det vara också. De lekte en bra stund på högarna som jag inte hade plattat ut.

Vi är som sagt riktiga sand-rookies. Om det finns någon som läser den här bloggen och har egna erfarenheter av att ströa så här får man gärna skriva till mig med tips och råd. Hur tjockt ska det vara? Vilken sorts sand är bäst? Vad ska man tänka på?