Trött dag och Gud hör bön

8 oktober, 2018

Idag har jag haft en trög förmiddag, en eftermiddag i skogen och en kväll med danskurs och fika. 

Det är lite allmänt tröttläge här. Danne och två av döttrarna var på brottning Skåne i helgen (två guldmedaljer kom med hem!) och jag var till Umeå en sväng och träffade en vän. Supertrevligt var det. Verkligen.
Nu försöker alla komma tillbaka till vardagen igen och det är inte alltid så lätt bland byggen och traktorbekymmer. Jag känner mig glädjefylld men även rätt golvad. Behöver nog en kram eller sju. Kvällens buggkurs gjorde i alla fall att jag piggnade till lite.

Vi lossar material åt en firma som bygger kraftledning i anslutning till en ny vindkraftpark här i närheten och idag var det åter igen dags att ta hjullastaren långt ut i skogen.
Grusvägar alltså. Man tror man minns alla korsningar och hur man körde dit men jag är alltid lite smånervös när jag ska hem igen. Man vill ju inte bli kvar i en labyrint av vägar.

Lite spännande är det också med själva lossningen. Det kommer lastbilar från olika delar av världen och ingen, inte ens den litauiska firman som utför själva kraftledningsbygget, vet riktigt vad som finns i lasten innan det är dags lossa. Idag var det några trälådor och ett antal balkar. Snabbt fixat med pallgafflarna.

Sedan var det danskurs och efter det inlämnande av bil på verkstad. Micke som var snäll och skjutsade hem mig fick erfara att det ofta blir några sidospår när jag ska göra något. Den här gången var det barn som skulle med och en pump som skulle hämtas upp på vägen. Men det fixade sig det också!

Nu ska här sovas men först en till bild från den vackra men krokiga Holmvägen.

Jag gillar den här bergväggen även fast jag inte är överdrivet religiös. Och trots att det stör nåt hemskt med den där fula slangen som hänger där nuförtiden.

Det känns fint och tryggt att läsa de där orden när man kör förbi. Att någon däruppe kanske lyssnar och hjälper till ifall det är på väg alldeles åt fanders någon gång. Jag undrar vem som har målat texten? Någon lokal läsare som vet?

Ikväll ber jag i alla fall bara lite snällt om en god natts sömn. Det vore väldigt uppskattat. Tack på förhand.

 

Hur ser en fin bädd ut?
En krona per klöv till Världens Barn!