En sådan där stor dag

13 oktober, 2018

Idag fyller vår äldsta dotter fjorton år. Stor dag. Fin dag. Och hon är en väldigt fin tjej, som nu uppenbarligen har blivit rätt stor.
”My Gooood, they grow up so faaaast!” skriker jag och kastar jag mig framstupa över valfri möbel med tårarna sprutande! Nej då, skojar bara, jag tar det ganska bra. Är ju en sådan oerhört balanserad människa. Nej men allvarligt, det är faktiskt lite knäppt hur fort det går från att de är små och sitter och leker i någon spånhög tills de är…fjorton. Men mest är det roligt.

Förra året fick hon en fjällko. I år har hon inte fått en fjällko. Men fjällkon hon har är dräktig så det kommer väl en till liten rackare framåt vårkanten. Det ska bli kul.

Den här dagen har varit riktigt bra. Lagom av allt och mycket värme. Och svärmor bjöd på smörgåstårta också, det var en trevlig bonus. 

En fördel med att barn blir större är att de kan fixa födelsedagsfika själva. Linnea har bakat och ordnat allt på egen hand och dagens sockerkvot är mer än uppfylld. Och än är inte den inte slut. Dagen alltså. Soffhäng, nån film och ännu mer fika känns som en bra avslutning. Och lite grävning av kabeldike blev det visst också. Livet på landet va?

 

 

Danne-stackarn har gjort illa sig
Hur ser en fin bädd ut?