19: En flottig hamburgare efter julmaten?

21 december, 2018

Bondebloggens julkalender: ”Visste du detta om svenskt lantbruk?”

Strax efter jul någon gång, när man blir less på ägghalvor, sill och Janssons frestelse kan det ju hända att man börjar längta efter en härligt, flottig hamburgare. 

Självklart ska det vara svenskt kött och här kommer en liten lista på olika hamburgerkedjor och vad de har mellan bröna´:

MAX  100%svenskt kött i alla hamburgare. Även kycklingen är svensk. Fet-tumme upp på den! Och sjukt gott är det också!

Burger King  Inget svenskt kött tyvärr. Fet-tumme ner.

Mac Donalds  Strax under 50% svenskt och den satsningen är främst på nötkött. Ok, bra försök men ni kan bättre!

Sibylla  En blandad kompott av ursprung via leverantören Atria. Kött från alla möjliga EU-länder. Not good.

Bastard Burgers 100% svenskt! Underbart! Det här är en kedja som inte är lika stor som de övriga men väl värd att nämnas tycker jag. Bastard Burgers är ett norrländskt företag med tydligt fokus på kvalitet och ursprung. De har idag åtta restauranger från Boden i norr till Stockholm i söder och de köper allt sitt kött från norrländska gårdar!

KÄK   Artisten Petters hamburgerkedja som finns i Sundsvall, Örebro och Stockholm. Samt på Cirkle K- stationerna. Inget svenskt kött sa de när jag frågade i samband med att de öppnade sin restaurang här. Så tyvärr Petter Alexis, jag väntar med att äta hos er tills ni tar ert förnuft till fånga.
Dock har jag i skrivande stund upptäckt att deras burgare som säljs på Cirkle K marknadsförs som innehållande 100% svenskt…! Hmm… Vad är sant egentligen? Jag inväntar svar på vad som gäller och återkommer i frågan. Spännande, eller hur?
Argumentet för att inte välja svenskt var i alla fall att de inte lyckats hitta rätt leverantör. Synd tycker jag och man får väl hoppas att de gör det snart för burgarna ser väldigt goda ut.

Så! Gamla hederliga MAX och nykomlingen Bastard Burgers får bäst betyg av mig. Någon som har tips på andra bra hamburgerhak som serverar svenskt kött?

20: Den moderna mjölkkon
18: Tradition och supertrendigt