Hinkar och drömmen om glänsande rent

2 januari, 2019

Jag tänkte skriva något smart och bra men allt jag förmår är att visa en stapel med hinkar. Men det är inte så bara. Rena, fina hinkar är det (trots att de är lite järnfläckiga) och så ska det vara åt småkalvar. Rent och fint alltså, inte nödvändigtvis järnfläckigt. 

Jag stordiskade på nyårsafton. Det är när man kör hetvatten och diskmedelstablett i mjölktaxin och monterar isär både den och alla hinkar och diskar så rent det bara går. Varannan vecka gör vi det och det räcker gott och väl. Vi diskar både taxin och hinkarna med diskmedel varje dag så det blir aldrig ingrott.
Men det är skönt att göra den där stordisken. Då vet man att det blir riktigt rent och man kan passa på att byta ut nappar och packningar som börjar bli trasiga.

Jag körde lite med högtryckstvätten i diskrummet också när jag ändå var igång. Praktiskt att ha plåtväggar så man kan spola ordentligt. Tyvärr har vi mycket järn i vattnet så man får dras med lite missfärgningar men det gör inte så mycket. Det känns lyxigt och högre i tak bara för att jag vet att det är rent.

Det tråkiga när man skurar på ett ställe är att man ser allt annat som också borde få sig en omgång. Det blir ju en sådan kontrast mellan det nytvättade och det normala. Åh, jag önskar att det var sommar så jag kunde tvätta hela ladugården. Det är ett roligt jobb (ja, jag vet, jag är lite knäpp).

Överlag känns det viktigt för mig med väldigt rena stall just nu. Jag dagdrömmer om det. Skulle vilja ha superskurat överallt känner jag. Dessvärre är det inte så det ser ut i verkligheten och man kan inte blöta ner hursomhelst just nu heller. På grund av det vi kallar vinter. Eller ”vinterjäääveeel”.
Men fönster kan man putsa och man kan även högtryckstvätta boxdörrar. Det gör stor skillnad.

I morgon ska jag utröna om det går att få ren vindväven i hangarn också. Den är så full med damm från halmen att det har blivit lite väl mörkt därinne. Om jag törs ska jag ta före- och efterbilder. Eller rättare sagt, Linda får ta bilder. Jag lägger ut dem om jag törs.

Undrar varför jag vill ha så rent? För att mitt sinne är så orent? Ja, kanske det.

 

 

 

Kolla vad fint det blev
Gott nytt år