Kolla vad fint det blev

3 januari, 2019

Man kan säga att det blev en viss skillnad…! Så kul!

Vindväven högst upp på väggarna hos stortjurarna fungerar oftast bra. Den släpper in ljus och frisk luft och skyddar mot drag och kalla vindar. I början var den väldigt glatt så halm och damm rasade lätt av. Nu har det gått ett antal år och tyget är har inte samma yta längre. Men oftast fungerar det bra ändå.
I år har halmen varit smuligare än vanligt och det hö vi har ströat med har varit vekare. Kanske har även det bidragit till att vindväven har blivit helt smockfull med damm på sista tiden?!

Vi har ljusinsläpp i taket och även öppet på kortsidorna men nu kommer det in ännu mer härligt dagsljus igen. Man blir nästan lite glädjehög när man ser vad fint Linda har gjort idag!

Slaktbilen var här i morse så vi fick tomt i en box på ena sidan. Då var det bra läge att gå in och sopa ren väven. Det är ju lite svårt när det är nyfikna och buffliga tjurar där så man får passa på när det är ledigt. Vi flyttade vi fram en grupp i taget så Linda kunde jobba sig fram längs hela väggen. Det blev fantastiskt bra!

Hon, Linda, fotografen våran, tog den här bilden också. Det tyckte jag var en rolig idé.

Det var ett hål i väven från en sten som slungats ut av halmfräsen. Hon fotade på nära håll. Om man kikar riktigt noga ser man en svart prick uppe på övervåningen i den där byggnaden. Det är jag som skottar korn!

En tjuv ibland oss
Hinkar och drömmen om glänsande rent