En tjuv ibland oss

5 januari, 2019

Vi har en tjuv här. En svartvit liten ligist som har svårt att skilja på mitt och ditt.

Såhär gör han om jag ger boxgrannen mjölk före honom. Hänger över kanten och stjäl så mycket han kommer åt!

Sådana här djur är lite jobbiga men också ganska roliga. För det är ju ett tecken på välmående, driv och framåtanda när de hittar på egna lösningar för att få i sig mer mat snabbare. Och det är underhållande att de kan vara så förslagna. Som att de vet precis vad man får och inte får göra men ändå inte kan låta bli att hitta på hyss.
Den här kalven gör inte sådär om jag står och tittar på. Han väntar tills jag har gått eller åtminstone vänt mig bort och låtsas vara upptagen med annat innan han attackerar grannens hink. Det var så jag kunde ta bilden. Jag stod med ryggen mot och kliade en annan kalv i gruppboxen mitt emot. Sedan såg jag i ögonvrån att han hade gjort sitt dyk och då skyndade jag mig att fota!

Sedan fick det vara nog med dumheterna. Han fick sin egen hink och grannkalven fick påfyllning i sin. Alla mätta och nöjda även denna morgon!

 

Läget?
Kolla vad fint det blev