Ett mörkt moln och en fredagspuss

25 januari, 2019

Jag tänkte blogga tidigare idag men det blev så deppigt allting. Det kändes som att det låg ett stort svart moln över allt som hade med lantbruk att göra. Ett moln av oro, klimattjat och djurrättsterrorism.

Det har varit så mycket negativt nu ett tag känns det som och man vet inte riktigt var man ska börja. Om man ska börja över huvud taget? Man behöver ju faktiskt inte skriva om allt.

En sak som är djupt tragiskt just nu är alla berättelser om bönder som utsätts för hot och attentat från djurättsaktivister. Eller djurrättsterrorister som de egentligen ska kallas. Det är så bra att den här frågan äntligen lyfts ordentligt och det är beundransvärt att drabbade lantbrukare ställer sig upp och berättar vad de utsätts för. Men det man läser gör ju att man nästan tappar andan. Jag blir så ledsen och arg.

Dessutom har man kunnat läsa nyheter om grisar som slaktats utan bedövning och kor som gått ut på isen och fått avlivas. Innan dess var det den stora ladugårdsbranden i Värmland, en fruktansvärt tragisk händelse.


Såhär uppgiven och svartvit kan man visst bli

När man vid sidan av allt allvarligt, beklämmande och oroande får veta att hundar ska bli vegetarianer och att mjölken på Grammisgalan ska ersättas av vegetabiliska alternativ från Oatly, allt för att rädda klimatet såklart, då måste man nästan gå och skrika i en kudde. Man tror knappt att det är sant! Vad är det som händer egentligen?

Därför blev det inget bloggande förut men nu känner jag mig lite bättre till mods. Jag följde med Matilda och tränade på eftermiddagen och det var bra för både kropp och själ. Nu har vi precis ätit en sen men god middag. Kött med gräddsås blev det. Och vi åt helt utan att räkna ut koldioxinekvivalenterna per portion. Shit vilken klimatrebell man är.

Nu hoppas jag på en lugn, trevlig kväll och en bra helg. I morgon och på söndag ska jag jobba lite på mitt andra jobb, det som jag inte har berättat så mycket om här. Linda ska sköta djuren och Danne ska valla omkring ett brottarbarn. En bra uppdelning.

Här kommer en fredagspuss från mig och Björne. Notera hur han fokuserar på Linda som fotar medan han pussas med mig! Vilken rackare!

 

 

Det där var inte planerat
Spa-ligister