Spa-ligister

23 januari, 2019

Extraboxar som man ordnar när man vill lätta på trycket i de vanliga boxarna kan fungera bra. Om man är beredd att lägga ner lite mer arbets- och krångeltid. Och så länge djuren sköter sig.

Jag tänker såhär. Det räcker gott och väl att de saknar vattenkopp så man får köra dit vatten i mjölkkrukor. Men när de ordnar eget spa med klövbad så fort de får nytt vatten, då tycker jag att de är besvärliga!

Förra veckan fick vi byta vatten oftare än vanligt och till sist kom Linda på dem. En av kalvarna gick direkt fram till det nyss upphällda vattnet och klev i. Helt fräckt! Som att han bara väntat på att hon skulle komma och fylla upp åt honom. Visst ser han nöjd ut?

Nu har de fått upp baljan på foderbordet i stället. Det funkade bra nu när ströbädden blivit högre så de når upp ordentligt. Fyra kalvar är de, varav en är fjällisen Ralf.

 

 

 

Ett mörkt moln och en fredagspuss
Hur gick det här till, Cecilia!?