Om man inte kan låta bli

30 januari, 2019

Kärringen mot strömmen tvättar ladugården på vinterns kallaste dag. 

Härom sistens gnällde jag över att det inte är rätt årstid för ladugårdstvätt just nu. Man drar helt enkelt inte igång högtryckstvätten mitt i vintern och blöter ner djurstallen, det säger ju sig självt. En massa vatten, kall luft som kommer in när man öppnar dörrarna och djur som inte kan flyttas ut medan man håller på. Nej, en rejäl vintertvätt är inte bra.

Men om man ändå inte kan låta bli? Ja då får man gå varsamt fram och städa med lite mer handkraft och lite mindre krav på perfekt resultat.

Jag tillverkade en egen sorts svampskrapa som Danne tyckte var ohyggligt ful. Det var den också men den var bra! Bilsvampar på gummiskrapa, lite ojämnt fastsatta med buntband så man kom åt bra i vecken på väggplåten. Sedan var det bara att blöta lite och tvätta. Inte för mycket vatten och inget högtryck.

Jag gjorde djurdelen förra helgen och på måndagen, när vi hade -20 grader kallt tog jag spån- och halmrummet.

Det gick bra och på långt håll är det väldigt fint. Mycket ljusare än innan och så mycket trevligare. Men det kliar i fingrarna att få göra en riktig sommartvätt.

Så gör du för att slippa äta kött från polska, sjuka djur
Högvis med pappersarbete