Så gör du för att slippa äta kött från polska, sjuka djur

31 januari, 2019

Nu ska jag berätta hur man gör för att känna sig trygg. Många är upprörda och ledsna just nu för att det har kommit fram att polska djur har slaktats och gått in i livsmedelskedjan trots att de varit svårt sjuka. SVT och tidningar har rapporterat om det här de senaste dagarna och det är verkligen inga trevliga bilder som visats.

Nu står det även klart att partier av det här köttet har importerats hit till Sverige. Det är lite oklart var det har hamnat bara.

Spännande? Nä inte direkt.

Så hur gör man då för att inte råka få i sig kött från dessa sjuka kor? Kött där tumörer, bölder och trycksår har skurits bort så att man sedan har kunnat stämpla det som kvalitetsgodkänd mat? Hur gör man för att inte vara med och stötta en hantering där djur som inte ens kan gå själva släpas in i ett slakteri och slaktas? Medan veterinärer som ska besiktiga dem både före och efter slakt skriver på att allt är i sin ordning?

Jo det ska jag berätta nu!

Man väljer svenskt kött när man äter kött.
Så enkelt är det. Om man är rädd om sin hälsa, anser att djur ska behandlas väl och om man vägrar bidra till en livsmedelsproduktion som ser mellan fingrarna på både djurvälfärd och kvalitetssäkring av mat, då väljer man svenskt.

Ekologiskt eller konventionellt, tjur eller ko, hängmörat, rullat till köttbullar eller marinerat i närproducerad honung, det väljer man helt själv. Men är det svenskt så har man gjort det viktigaste valet.

 

 

 

Grattis världens bästa Linda!
Om man inte kan låta bli