Nu har det börjat!

Vi trodde ju att Giklan skulle vara först ut att kalva…  Men så blev det inte! 

Dagen började så sorgligt. Jag hittade en död liten kalv hos dikorna på morgonen och det kändes oerhört tråkigt. Men så är naturen, så förbannat sorglig ibland.

Sedan gick Danne dit en stund senare och gissa vad han hittade då?

En till kalv! Alldeles levande dessutom! Pigg och glad och så himla fin. Mamman vaktar honom som en hök och ville inte att vi skulle komma för nära. Bra beskyddarinstinkter med andra ord. Men man får se till att inte komma mellan dem nu i början.

Nu har alltså startskottet gått för den här kalvningssäsongen. Lite tidigare än väntat men det var bara att möblera om och fixa lite för den nyblivna mamman och hennes lilla tjurkalv. De bor i en egen avdelning tillsammans med en till ko som såg ut att vara på gång att kalva. Spännande som tusan varje gång man går dit. Nu håller vi tummarna att alla kommande får vara lika pigga och fina som den här.