Back to business

Idag är det visst Annandag Påsk men jag bestämde mig redan i morse för att låtsas att det var en helt vanlig måndag. För jag tycker att det är så skönt med vardag efter en helg med mycket mat.
Vi har ätit som om det inte fanns någon morgondag och haft en bra påsk med pimpelfiske och trevligt sällskap. Men i ärlighetens namn skulle jag behöva gå på havregrynsdiet ett par dagar nu tror jag.

Vi har haft fantastiskt väder idag. Nästan som sommar. Barnen hoppade studsmatta och sprang ut och in genom öppna dörrar hela dagen och jag vrängde locket av årets andra Faluröd-hink. Åh vad skönt det är att måla!

Dessvärre hade jag nog behövt röja sly innan jag jag satte igång. Det ser kanske inte så farligt ut på bilden men det blev några svordomar innan långstegen var på plats. Nu har jag börjat i alla fall. Fortsättning följer, shit vad fint det ska bli.


Längst, längst där borta står stegen. Jag hann bara förbi första fönstret, och så har jag målat gaveln. Byggnaden är kalvladugården och verkstaden. 

Medan jag målade och Linda skötte djuren öste Danne kärlek över gödselspridaren. Småplock, smörjning, fix och trix. Jag hjälpte till med en liten gummimatta som skulle på plats och det fick vi till efter en stunds krångel.

Spridaren är en Richard Western GS L 12. Här inbackad så långt det gick i verkstaden som fortfarande saknar portar. Portar är en lyx vi inte kan hålla oss med för tillfället.