Olidligt spännande!

I slutet av mars kändes det så långt till 26/4 men nu är det bara ett par dagar kvar. En månad har gått, det gick fort på slutet fast det var segt i början.
Nu är det är onsdag. På fredag gäller det! Gaaah, tänk om inget händer!?

Undrar varför jag inte har berättat för så många? För att det känns som att det inte ska bli av om jag pratar om det? Ja, jag tror jag har varit lite vidskeplig. Men så funkar det ju inte. Eller?! Haha, skojar. Eller gör jag?

Såhär är det. Jag väntar på ett besked som ska komma senast den 26:e. Kanske borde det redan ha kommit men jag tänker i alla fall hoppas ända fram till sista dagen.

Jag har ansökt om att få åka till Zambia med We Effect!

Hur coolt?! Svar, supercoolt!

We Effekt hette tidigare Kooperation utan gränser och är en biståndsorganisation som man kan läsa mer om HÄR. De har mängder av projekt ute i världen och arbetar med att skapa långsiktiga förändringar för människor som behöver det allra mest. Människor som lever i svår fattigdom och saknar mycket av det vi i Sverige bara tar för givet.

Tanken på biståndsarbete har lockat mig sedan jag var liten. Men det har varit en vilande tanke på många sätt. En sådan där ”kanske någon gång..” eller ”en dag när livet ser annorlunda ut..” – sorts tanke.

Jag skulle vilja se mer av världen och få nya perspektiv. Lära mig helt andra saker, om helt andra kulturer, och få möjlighet att sprida kunskap. Kanske, kanske kan jag få göra lite av det redan nu? Kan jag bli en av de som får se hur en biståndsorganisation jobbar på plats i Afrika?

Jag har ansökt och nu väntar jag på svar. Som ska komma senast 26/4 (pirr, pirr, försöker undvika att bita ner naglarna till skelettet). Det är en kort och väldigt lämplig tripp för en person som mig så jag sökte direkt när jag  fick tipset. Jag kan inte vara borta så länge och jag är inte heller så resvan. Men en veckas studieresa till Zambia! Så perfekt!

Det skulle vara fantastiskt roligt att få komma med. Och tänk vilken annorlunda blogg det skulle bli ett tag.  Bondebloggen från Afrika…!

Håll gärna tummarna för mig nu de här sista dagarna. På fredag vet vi!