Gissa varför jag är så glad!

Det blev hemligt lite längre än jag hade trott. Många har undrat och frågat och jag har slingrat mig som en liten mask. Bara några få har vetat men nu kan jag äntligen berätta för alla:

Ja!! Jag kom med! Jag ska få åka till Zambia!

Jag höll verkligen på att ramla nedför trappen när jag fick telefonsamtalet från We Effect. Jag blev så glad och överraskad! Nästan så jag kunde ha tappat målföret en stund. Men eftersom tystnad inte ligger för mig så blev det precis tvärt om. Jag pratade och skrattade i luren så jag nästan hade träningsvärk i kinderna efteråt!


Foto: We Effect

Det ska bli så spännande och roligt det här. Och säkert starkt och gripande också.
Mina barn är dock lite oroliga att jag ska bli uppäten av vilda djur eller borttappad på en flygplats. När jag frågar hur de kan tänka sig något sådant svarar de att jag ju knappt hittar till Alnön ordentligt, (vilket jag visst gör)!
Men det är nog kanske tur att jag inte ska åka helt själv. Och att vi främst ska träffa människor och inte djur. Vi blir en grupp på sex personer så jag tror nog att jag ska ta mig både dit och hem helskinnad. En tajt liten flock att hålla sig till. Det blir perfekt för mig som knappt har rest längre än till en traktorfabrik utanför Paris.

Den 18:e augusti åker vi och blir borta en vecka. Vi kommer att få se hur jordbruket i Zambia fungerar och hur We Effect arbetar på plats med hjälp av samarbetsorganisationer, kooperativ och studiecirklar. Dessutom ska vi få prova på arbetet ute på de afrikanska fälten.

Jag ska göra mitt allra bästa för att dokumentera resan på ett bra sätt för alla som vill följa med på distans.


Foto:We Effect

Det blir nog en späckad resa och precis så önskar jag att den ska vara. Jag vill tanka in så mycket kunskap och förståelse som det bara går och åter igen, jag är så oerhört glad och tacksam för att jag får åka med!