Räddad av en nyckelring

Nämen hej! Vad tyst det blev ett par dagar. Nästan så man skulle kunna tro att jag drog till Afrika direkt. Men icke. Jag har gjort en massa annat och dessutom haft teknikstrul. 

Jag älskar modern teknik. Och hatar’n.

Jag gillar att det finns så mycket att ta del av och att man kan kommunicera, finna vänner, få svar på frågor och spara en massa tid. Men när det jävlas?! När det knastrar till i datorn och den helt plötsligt startar om sig och inte kommer ihåg några av de lösenord man har haft lagrade, då är det inte kul. Det hände mig igår. När macen äntligen kom igång efter att ha betett sig väldigt märkligt ett tag kunde jag inte komma in på bloggen. Aha, tänkte jag, det är väl inga problem, för jag har en sorts apple-lösning som heter nyckelring där alla mina lösenord ska vara sparade. Men fungerade det? Nej, såklart inte. För jag hade väl gjort nåt fel som vanligt. Med nån iCloud-grej.
Det blev att kolla gamla mail, gamla anteckningar, kryptiska koder i dolda dokument för att till sist hitta ett lösenord som skulle föra mig hit in. Men det fungerade naturligtvis inte heller.

Till sist, nu på morgonen, kom jag på att jag ju har en sådan där nyckelring i telefonen också. Och där fanns lösenordet till denna blogg! Och vilket galet lösenord det var. Jag kan lova att ingen någonsin kommer att kunna knäcka det. Det måste vara ett jag fått någon gång tidigare när det strulat för det var en lång och superkomplicerad radda med bokstäver och tecken, inget jag kommer ihåg att jag någonsin haft förut. Men in kom jag. Tack vare den där iPhone-nykelringen. Men jag måste försöka få det ändrat till något enklare ifall det händer igen.

Nu ska jag fortsätta med djurjobb och familjehäng. Alla barn är hemma i helgen och det känns som att det var ett bra tag sedan det hände. Sedan ska jag visa några bilder på en maskin vi fick låna förra veckan.

Hoppas alla har en bra lördag!