Älska landsbygden

En av döttrarna frågade om hon fick låna mitt armband för ett tag sedan. Jag satt väl och skrev eller något och mumlade mest ett jakande svar. Jag visste inte vilket armband hon menade men jag äger inte några som är guldiga och jättedyra så visst kunde hon få låna.

Efter ett  par dagar såg jag vilket armband hon bar. Det var det här.

Jag fick det här armbandet i höstas när jag blev ambassadör för Stiftelsen Lantbruksforskning. Det finns att köpa för 159 kronor på Land Shopping.

20 kr från varje armband går till just Stiftelsen Lantbruksforskning som jobbar med att utveckla det svenska lantbruket. Den här stiftelsen grundades av LRF 1986 och syftar till att stärka jord- och skogsbruket i Sverige med hjälp av vetenskaplig forskning.

Stiftelsen Lantbruksforskning finansieras av branschen själv. Av det svenska lantbruket, för det svenska lantbruket. En mängd företag och föreningar kopplade till näringen betalar in pengar som går till olika forskningsprojekt. Bland annat slakterier, mejerier och foderföretag (här kan man se vilka det är).
Avgifterna som kommer in är alltså från vår egen näring. Det är mindre summor men pengarna växlas upp rejält när man samordnar och finansierar riktad forskning.

Fokusområden för stiftelsen är Energi och biomassa, Företagande, Klimat och Miljö samt Livsmedel och på deras hemsida kan man läsa mer om man vill veta vilka olika projekt som finns.

Om man vill vara med på tåget, eller bara visa att man gillar svensk landsbygd kan man köpa ett armband HÄR

Fina och pyssliga. Om man får tråkigt kan man ju kasta om bokstäverna och se om man får till någon annan bra text. Eller köpa fler pärlor på någon pysselaffär och skriva exempelvis: ”Jag älskar helst på landsbygden ” eller ”Jag älskar landsbygden, förutom glesa busstider och dåligt internet”.

Eller den här: ”Jag älskar landsbygden, för det är därifrån maten kommer”.

På tal om mat. Nu lunch. Ha en bra tisdag.