Tråkigt lördagsläge

Lördag förmiddag. Det har varit en fin morgon och nyss fanns hopp om harvning framåt eftermiddagen. Tillvaron kändes ungefär som på bilden (fast den är från förrförra veckan, tack Linda). Soligt och trevligt. 

Nu ser det sämre ut igen. Mörka moln och regn på ingång enligt prognosen. Tråååååkigt. Man vill bli klar nån gång nu. Det är ju snart dags för skörd! Kommer bli en sådan där multitidskrävande vårbruksförstaskörd i år om det inte torkar upp riktigt snabbt.

Vallarna mår gott av vattnet i alla fall men de behöver också värme. Det är nattkallt och dagarna är också i kyligaste laget. Men det ska väl vända snart förhoppningsvis. Ser fram emot doften av nyslaget gräs men det känns rätt avlägset.

Blä, det här är ett ganska trist blogginlägg märker jag. Men så är ju tillvaron ibland. Trist. Jag ska pigga upp mig lite genom att försöka måla några drag emellan skurarna. Det brukar ha god effekt. Ska ta några före- och efterbilder också, det är kul. Göder mitt prestationsego lite extra om inte annat.

Men först ska det skrapas skit och halmas. Vi har ätit pizzarester och druckit kaffe och nu är det dags för nästa etapp.

Hoppas alla har en bra lördag.