Före och efter

Bra sak med att måla: Det man målar blir fräscht och fint.

Dålig sak med att måla: Allt runt omkring ser plötsligt dammigt och slitet ut. Så då måste man måla det med. Och det som finns bredvid. Och nästa byggnad. Och ungefär hela gården. Och det har man inte tid med.

Jag har målat portar idag. Så här såg de ut innan. 

Svart slamfärg använde jag.

En åttondel klar!

Nästan färdigt

Just det, jag tappade hinken vid ett tillfälle också. Varför fotade jag inte den förödelsen!? Rakt ner i backen bara men tack och lov var den inte full och dessutom landade den åt rätt håll. Men det sköt upp en kaskad av färg som landade på porten, lite på väggen och på marken.
Det hade väl inte gjort så mycket men tyvärr fattades det ungefär samma mängd som jag tappade när jag skulle dra sista dragen uppe på kanterna på varje port. Så typiskt!

Någon i min närhet har ett par deciliter svart slamfärg som ni vill bli av med? Fika i utbyte!

Så här blev det när det var färdigt. Titta på hur fina portarna blev nu och inte på hur väggarna framstår som tråkigt dassiga.

Jag börjat på ett annat projekt också men det ska jag visa sen för det är inte klart. Det är en grej som jag har tänkt göra i ungefär tjugo år, men nu händer det.

Väldigt kul var det att måla idag. Kunde nästan inte sluta. Det var så skönt att äntligen få en dag med sol och värme. Igår var det för blött så då blev det inget. Hoppas jag har tid att fortsätta i morgon.