Min spretiga, fullspäckade vecka

10 juni, 2019

För nyfikna människor, som trots att de säkert har fullt upp med sina egna liv, händelsevis vill veta hur min vecka har sett ut så kommer den här. Jag har döpt den också. Den heter Siv. Inten Siv.

Måndag.
Jobb på gården på förmiddagen. Vill minnas att jag fick rätt mycket gjort men oklart vad? Jo, vi avlusade djur tror jag. Eller? Sedan åkte jag till hospice och jobbade där på eftermiddagen och kvällen.

Tisdag.
Dagpass på hospice. Hann inget hemma innan (ibland är jag superduracellig och morgonpigg och gör något innan jag far) utan började med att nästan försova mig. Kom dock i tid som en ordentlig person. På eftermiddagen var det skjuts av barn till brottningsträning. Medan en tränade brottning tog den andra med mig på en löptur uppför ett berg. Upp för ett berg! Norra berget i Sundsvall. Det var jobbigt. Sedan lite pappersarbete på kvällen. Nya kalvar kom också.

Onsdag.
Vi fick besök av vår nye bankman. Det kändes bra. Efter det gasade Danne omkring med gödselspridaren och jag och Linda flyttade djur och möblerade om i kalvlagårn. Jag målade på mitt senaste målningsprojekt och sedan var det träning igen. Och en till sväng upp på berget.

Torsdag. 
Nationaldag. Här trodde jag att jag skulle på möhippa. Som tur var hann jag fatta bättre för annars har jag dykt upp i ett främmande hus iklädd kodräkt. I stället blev det vanligt gårdsjobb med djurskötsel och en enklare stängselkontroll. Och sommarens första dopp efter mycket tjat från barn!
Ladugård och på kvällen dans i Ånäsparken, man måste ju passa på när man har en dansbana nära, och på vägen hem tog jag sommarens andra dopp. Vad är det med mig? Nåväl, ett härligt nattbad i ensamhet fick jag och Danne var nog glad att jag sköljde av mig andra karlars svett innan jag kom hem till honom.

Fredag. 
Gården, djuren, tvätt av John Deeren och mixervagnen samt att jag var och tittade när det kördes med stenplockaren. Minns inte ens vad som hände på kvällen? Jo, en sen foderblandning och andra småjobb medan Danne var och harvade, sen dog jag i soffan vid midnatt tror jag.

Lördag.
Den rätta möhippedagen. Upp tidigt, långt innan fan fått på sig tofflorna, som en före detta arbetskamrat brukade säga, och gjorde klart så mycket jag hann innan jag for. Det var rengöring av foderbordet i hangarn och  så ville jag jobba undan så Linda kunde åka och harva på dagen.
Möhippan var trevlig. En fin tjej ska gifta sig snart och nu har vi firat och överraskat. Och ätit. Åh, vad mycket mat det fanns. Passade mig perfekt!

Söndag. 
Konfirmation. Fram och tillbaks till kyrkan, matfix, fika och en storm som tog med sig duk och blommor och allting från altan. Men det var en så fin dag. Linnea, vår äldsta dotter kom in i kyrkan, vacker som en ängel, bärande ett träkors och med alla sina konfirmationskamrater efter sig. Tårar! Hon hade dessutom ordnat nästan allt vi bjöd våra gäster på. Jag gjorde en sås på två ingredienser och dukade fram bara. Ändå helt slut.

Sedan, när vi hade firat färdigt hoppade jag, Lovisa och Elias ut ur min pappas bil och in i en buss. I Gnarp bytte vi till tåg och nu är vi i Stockholm! På Kungsholmen närmare bestämt, och jag är jättetrött.

Danne, Håkan och Linda är säkert också trötta för deras dagar har också varit hektiska. Det har varit vårbruk, lagning av trasiga redskap, regnfrustration och stress på olika håll. I morgon väntar balpressning på bortaplan för Danne och vårbruk för Håkan. Linda sköter gården, hon var ledig torsdag och fredag men har jobbat helgen och ska jobba i morgon måndag också.

Vad jag ska göra här i huvudstaden, när jag kanske egentligen borde vara hemma i lagårn eller i en traktor, det ska jag berätta senare. Nu ska det sovas.

 

 

Vad sysslar jag med?
Det vackra oljudet