Vad sysslar jag med?

11 juni, 2019

Jo, det ska jag berätta. Jag har haft en bra ensamdag på gården. Jobbat med djuren, smygvilat lite och ätit undangömd konfirmationskaka efter lunchen. Jag har även varit ute en sväng och kollat hur det växer i beteshagen där vi ännu inte har släppt några kor. 

Det är otroligt vilken fart det blev på gräset när vi fick värme efter allt regn. Det växer så det knakar. Den här bilden tog Linda förrförra veckan när hon jobbade med stängslen och idag var det mycket tjockare och frodigare. Hade ju varit fint om jag tagit en bild jag med men så blidde det inte.

Om allt går som planerat kommer vårt vårbruk att vara klart inom kort. Och första skörden påbörjad. Det är så mycket liv i marken just nu och det är färdigharvat nästan överallt. Vi lejer sådden som vanligt så när Stefan har tid är det bara att köra. Det som redan är sått har kommit upp fint, det ska jag visa någon dag.

Just nu är jag på väg ut igen efter lite middag på en blåsig altan. Det blev korv och potatis i knyten på gasolgrillen. Uppskattat och enkelt. Kokt potatis, lite finhackad blomkål, salt och citronpeppar och så en smörklick och in i ett foliepaket. Bäääm, snabbt och lite festligt. Vem gillar inte att öppna paket liksom?


Korvarna ser lite skrumpna ut eftersom jag fotade först när de hade kallnat. Det här är det som blev över och som ingen tog in från grillen. Tur jag inte hör till dem som har som enda försörjning att fota min mat!

Ungarna hoppar studsmatta och Danne är hos bondekollegan Rolf med balpressen. Jag ska blanda foder åt tjurarna nu. De hade så mycket kvar förut så det fick bli ett kvällsjobb.
Sedan ska jag ta tag i en surdeg som jag har liggande. Ingen sådan där med rågmjöl och vatten som ska matas och hållas vid liv utan några små texter som ska sammanställas och skickas iväg bara.

Efter det kanske man skulle ta reda på var man kan se den där Tjernobylserien som alla pratar om? Den verkar så himla bra men jag har inte hunnit se den.

Eller så går jag och lägger mig i tid för en gångs skull. Också ett alternativ.


Mixervagn. Bäst att passa på att visa en bild medan den är någorlunda renspolad. 

Hoppas alla har en bra tisdag. I min hjärna är det fortfarande måndag men det gör inte så mycket.

 

 

 

 

 

 

Tjejer som blir lite för mycket
Min spretiga, fullspäckade vecka