Kom och se hur det blev

Det här var den tråkigaste målningen jag gjort på länge. Den slår inte de snålkapade fasadbrädorna runt farstubron och fönstren på huset (då grät jag) men det var verkligen tråkigt. Gammalt, dåligt trä, svårt att få rent innan och det gick mycket färg och var kladdigt.

Men nu är det gjort. Och det var värt det. Så mycket finare! Som ett litet smycke!

Det här är gammellagårn. En av de få byggnader som fanns här när vi började. Dannes mormor och morfar hade sina kor och några grisar där back in the days och jag tror att den övermålade dörren gick till en liten mjölkkammare.
När vi tog över hade det stått tomt länge. Vi gjöt golv, höjde innertaket, la ny plåt, byggde in ventilation och testade massor av lösningar för att ha djur där. Inget funkade optimalt såklart. Det gör ju sällan det när man utgår från gamla byggnader, från en tid med ett helt annat tänk.

Just nu har vi lite kalvar där, men det fungerar även som en möjlig plats för sjukboxar (lagstadgat enligt djurskyddslagen). Det är alltid bra luft där inne men det är inte så lättskött eftersom allt görs manuellt. Det går bra om man inte har så stora djur där.


Jersey-Jerry är en av de som bor där just nu. Finns det plats ska man använda den.

Idag har vi firat skolavslutning i hällregn och det är nästan skönt att vi inte har sått klart alla våra åkrar. Fröna hade väl nästan flutit bort om det varit nysått.

Linda ska åka utomlands en vecka och det tycks ju lämpligt med tanke på regnet. Här är två bilder från hennes instagram.

Vilket blötväder va?!

Nu vill vi ha sol igen så vi kan börja med första skörden. Och få klart den där sådden.

Trevlig helg!