Första raden

Nej, jag har inte varit på konsert eller på något annat sätt stått på första raden. Ligger nog snarare efter med det mesta tror jag, men det är väl ungefär som vanligt. 

Däremot råkade jag stå redo med kameran när Håkan kom med första lasset ensilagebalar.

Jag är förtjust i sånt där. Första balen, första gången, första steget. Skulle bli ett bra kommunalråd. Jag skulle klippa band och ta första spadtag och sådant med exakt rätt blandning av sentimentalitet och nu jävlar siktar i framåt- attityd.

Att ställa första balen i första raden är ett jobb som återkommer årligen. Inget dramatiskt. Jag tror inte Håkan fick en tår i ögat direkt. Eller kanske? Allt som rör foder har ju ett annat allvar över sig nu efter förra årets torkkatastrof. Även om vi själva inte drabbades så hårt så var det en prövning för hela näringen. Man tar inget för självklart längre.

Högen i bakgrunden är från förra året och de nya placerades alldeles bredvid.

Alla är inte hemkörda än men totalt har vi 627 förstaskördsbalar hittills.

De sista dagarna har det regnat från och till men Danne slog några hektar till idag. Balning i morgon och på måndag. Sedan ska vi försöka ta oss till Skaune en sväng. Kan bli intressant.

Jo, en sak till. Höll på att glömma. Jag har sett att några har kommenterat mina senaste inlägg men att kommentarerna har försvunnit. Ber om ursäkt för det, jag har ingen aning om hur det har gått till och det är inte jag som har tagit bort dem. Tack i alla fall! Jag hann se att det var fina ord på bland annat inlägget om Afrikamötet men jag hann inte svara förrän de försvann. Det är alltid kul när någon kommenterar och jag ska försöka ta reda på varför de kommer bort.