Någon sorts balans

Tur att irriterande saker kan kompenseras av sådant som är riktigt roligt. Det blir balans på något sätt. 

Irriterande sak:

Vår hetvattentvätt vill inte starta. Mycket märkligt. Den funkade bra för några dagar sedan men igår gick den inte igång. Helt död bara. Och givetvis kommer man på en mängd saker som man vill tvätta bara för att man inte kan.

Jag har laddat ner bruksanvisningar och letat säkringar men kommer ingen vart. Får ringa nån proffessionell högtryckstvättsreparatör helt enkelt.

Riktigt rolig sak: 

Den här kalven. Han är roligast just nu.

Liten som en plutt och när han kom hit fick han diarré och kände sig lite vissen. Han ville inte äta ordentligt och var även svullen i naveln.

Ärligt talat trodde jag inte att han slulle klara sig. Han är så mycket mindre än de andra och en risig start i samband med flytten till oss ökar inte direkt chanserna för god hälsa.

Men självklart gjorde vi det vi kunde ändå. Vätskeersättning, extra mycket halm i boxen, bra nappar på hinken så han kunde dricka utan så stor ansträngning och så läkemedel för navelinfektionen. Och lite extra gos och omtanke.

Nu är han superpigg! Dricker upp all mjölk direkt och när han är klar står han som en liten energibomb och gnager i sig kraftfoder.

Jag blir glad när jag ser honom.