Sommar på gott och lite ont

Bra saker med värmen:
Sommarkänslan. Det är ju ljuvligt ändå att det är varmt och skönt och man kan jobba i nästan inga kläder alls. Man kan bada, äta frukost på altan, sola sina hudbristningar och tänka på hur fint det är att slippa snöskottning, motorvärmarkablar, kalla fötter, is och mörker.

Dåliga saker med värmen:
Det är för varmt! Man orkar ju ingenting. Svetten rinner och man jobbar i bikini och har ingenstans att ha mobilen. Sur och lättirriterad blir man också. Barnen vill åka och bada men man har inte tid. Man åker ändå och får jobba vidare sedan.  För sommarminnen är viktiga och man vill ju inte att ungarna ska ligga på terapisoffor som vuxna och prata om hur ledsamt det var att de aldrig fick åka till stranden när sommaren var som bäst.

Men så kommer kvällen. Åh, ljuvliga sommarkväll. Man känner hur kroppen fick ny kraft av det där badet. Att man nog kom ner lite i varv ändå. Och så blir det äntligen svalare ute. Arbetet känns lättare. Föräldrasamvetet är lindrat och allt är ganska trivsamt.

Jag har haft en jobbig dag idag. Känt mig som en stor, stressad deg som flutit omkring och inte fått något gjort. Men nu i kväll var det bättre. Och i morgon ska det bli lämpligare temperatur tydligen. Det ser jag fram emot.