Plötsligt händer det

Här borde jag egentligen skriva något vettigt och gärna syrligt om IPCC-rapporten. Eller rättare sagt, om den medierepportering av den som innefattar ordet bondeskam.

Men så blir det inte just nu. Dels blir jag så matt av den sortens verklighetsförvrängning och det oförstånd som tycks breda ut sig bland människor i vår del av världen att jag nästan tappar orden. Dels har jag faktiskt fullt upp med att just producera mat här. Eller förstöra planeten då, för de som ser det så.
Jag ber att få återkomma i ämnet. Eller så räcker det kanske med andras välformulerade och snabba kontringar på olika håll. Lrf till exempel, var på tå här måste jag säga. Jag har läst många kloka ord från både riks och lokala avdelningar och det gläder mig mycket.

Själv ska jag åka på en liten husbilstur med ett gäng ungar just nu. Ville bara kika in och visa den här bilden. Kalvarna har äntligen hittat in i gömman och funnit det goda kraftfodret! Hurra, äntligen har de förstått!


Tre glada som hittat godsaker. Notera den duktiga kon i bakgrunden. De är fantastiska. Hela flocken har sprungit nerför backen och börjat äta från en ny ensilagebal, men en stannar kvar och håller koll på kalvarna. 

Kanske finns det hopp för att även människor ska förstå? För det sunda förnuftet att ta plats på arenan. För att folk snart ska fatta att vi behöver mat för att överleva och att de som producerar den inte ska skambeläggas.