Stackars meteorologer

Någon som minns den gamla reklamen för SJ? Den som gick på TV när alla var som argast för att tågen aldrig gick som de skulle?

Reklamfilmerna handlade om att någon frågade en SJ-anställd vad hon jobbade med och hon svarade svävande att jo, hon jobbade…jobbade och stod i ungefär. Ville inte erkänna att hon arbetade åt SJ!

Nu undrar jag om det är samma sak för meteorologer?

Det är säkert intressant att jobba med väder och så, men när inget i prognoserna stämmer!
Jag kan tänka mig att en meteorolog får ganska många frågor i dagens läge. Och att de kanske också blir föremål för viss frustration?

Fan… Nu fick jag dåligt samvete. Förlåt alla meteorologer om några nu skulle läsa min blogg. Det är ju inte är ni som kontrollerar vädret, det vet jag ju. Och kanske stämmer prognoserna överallt förutom just här?

Här kollas det väder stup i kvarten eftersom det är trösk- och halmtider. Alla sajter visar olika, inget stämmer och prognosen ändras snabbare än man hinner säga vattenpöl. Jag funderar på att försöka lära mig att spå i fiskrens i stället men det blir väl inte stabilare väder för det.

Denna eftermiddag har vi haft åska och regn. I stor mängd. Vill åter igen poängtera att det inte är meteorologernas eller vädertjänsternas fel. Men när prognosen visar sol?! Hallå!!

Det blir en viss del blöta ströbalar i år och kanske får vi köra bort några hektar också. Det är synd. Jag känner mig lite deppig för det men det blir nog bättre i morgon.

Är det klimatförändringar vi ser? Eller är det bara en vanlig höst? Har man glömt att det alltid är såhär? Borde man försöka göra sig mindre beroende av stråströ? Eller är det bara läge för en tidig kväll och nya tag i morgon?