Äntligen blir det av

4 september, 2019

Nu blir det ordning på en sak som har sett förjävlig ut i över ett år. Taket över foderbordet som rasade kvällen innan vi åkte till Ungern förra året (när jag blev anklagad för att ha varit med i ett ”snyftreportage i ATL”, bara för att jag berättade om det här på bloggen) kom inte upp mer och vi har funderat fram och tillbaka på hur vi skulle göra med det där. 

Vi hade tänkt bygga om där tag men nu har vi enats om att bara fräscha till. Vi ska äntligen få bort grindarna som stått på trekvart och som blivit allt ostadigare med tiden. Det är så fult så man blir deprimerad!

Det blir inget nytt tak eftersom vi inte använder gången som fodergång längre. Vi mixar fodret även till de här yngre tjurarna och tillsätter deras proteinkoncentrat direkt i blandningen. Så nu behövs inga kraftfoderrrännor som ska hållas rena från snö. Vad vi ska göra är att sätta dit en kort vägg på varje sida så de inte inte hoppar ut när vi tar bort grindarna.

Händiga karlar är bra att ha. Danne har byggt väggarna själv och kunde tydligen inte motstå frestelsen att göra dem i ett enda stycke, ca 15 meter långa, för att ”det är ju mer spännande då”.

Jag trodde knappt att det skulle gå att lyfta dem på plats utan att de skulle gå sönder, eller att vi skulle separera, men det gick. Lite trixigt men mycket enklare än jag hade trott!

Fastbultade i betongkanten nu

Nästa sida i morgon och sedan ska de sättas ihop i överkant så det blir stadigt.

Jerry har flyttat
Stackars meteorologer