Ska vi hjälpas åt!?

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Så sant! Nu är det insamlingsveckor för Världens Barn och igår öppnade jag Bondebössan. Det känns kul att vara med och vill man skänka en slant så är det ju ett ypperligt tillfälle nu. Klicka in den som vill!

Jag blev lite deppig efter min Afrikaresa. Det blev någon konstig krock mellan glädje och frustration. Jag är jätteglad att jag fick åka och hade fantastiska upplevelser och möten hela den där veckan. Men det blev så otroligt tydligt vilka orättvisor det finns i världen och hur bra vi har det här i Sverige.

Man vill göra något. Vad? Lämna allt och åka ut i världen och jobba med bistånd? Nej, jag behövs nog här hemma ett tag till. Och även om jag föll pladask för Afrika så är det faktiskt här i Nysäter jag vill vara. Men jag vill göra mer.

Att berätta om resan är ett sätt. Men det känns jobbigt ibland att veta att det är svårt att skapa verklig medvetenhet. Men jag ska fortsätta ändå.  Fortsätta förklara att biståndsorganisationer faktiskt gör skillnad.

Ett annat sätt är den här insamlingsbössan som jag har startat nu. Förslaget kom från lokalradion och jag hakade på. Det är ju Världens Barn-veckor över hela landet nu och det var lätt att starta en egen bössa.

Igår hade jag Niklas från P4 Västernorrland här på gården. Det var kul. Han fick åka med i hjullastaren när jag körde fram balar och vi pratade om barn, lantbrukare, Zambia och lite annat. Jag minns inte riktigt vad jag sa men jag berättade i alla fall att jag hade startat den här bössan.

Bilden är från Zambia och det är jag och Rose-Mary Moyo. Gillar den bilden och jag har visat den här tidigare. Varför den är uppochner vet jag inte och jag lyckas inte ändra det! Självklart ska just min bössa vara den enda som inte har bilden åt rätt håll!

Men världen är ju så förresten. Fullständigt jävla uppochner. När det finns barn som inte har tillgång till varken mat, sjukvård eller utbildning.

HÄR ÄR INSAMLINGEN! KLICKELIKLICK!

Gå gärna in och skänk en slant den som vill!