Hårbollar, biffar och vackra ögon

Vi har en härlig tillströmning av kalvar nu. Vanliga småttingar och så några andra som hoppar in lite utanför det ordinarie programmet, liksom snett från vänster. Ett lass dikalvar här, två avelspojkar där. Sådana som man bara inte vill tacka nej till.

Något som är mindre härligt är att vi inte har så gott om plats åt dem som vi skulle önska. Vi ser fram emot att få iväg ett lass tjurar på slakt nu så vi kan flytta efter och få lite rymligare i alla boxar.
Vi diskuterar även andra lösningar för att kunna bibehålla djurantalet och samtidigt ha mer plats men vi finner ingen riktigt enkel lösning på det problemet.

Första bilden är på några småkillar från Storboda. Jag och Danne hämtade dem igår. Sju stycken, pigga och fina.

Här nedanför är ett gäng från Kjell i Kvarnsveden. De stod visst i en riktigt tajt klunga när Linda fotade  dem. Det är självvalt, riktigt så trångt har vi det inte!

Se vilken klok blick han har den där bruna… Kalvögon är så vackra.

Sedan kommer en av två lurviga blondekorsningar från Knösbruden. De hämtade Danne själv och som så ofta när han hämtar djur blir det fler än man hade tänkt.

Vi skulle ha en tjurkalv men det blev två. Dubbelt så bra måste jag erkänna för de var väldigt fina. Riktiga biffar.

Här är den andra.

De här grabbarna ska få gå med korna nästa sommar och det ska bli spännande att se vad det blir för kalvar efter dem. Deras pappa är en renrasig Blonde d’Aquitaine som heter Bertil och på mödernet har de charolais och limousine. Hoppas bara de vågar sig fram till madamerna så det blir några avkommor. Men det löser sig nog. Det brukar ju göra det.

Till sist, en av köttraskalvarna vi köpte från Pär Lindström. De var också tjocka och fina. Även den här som var absolut minst. En alldeles rund liten hårboll!

Det är kul att blanda upp ordentligt tycker jag. Vi har en riktig mångfaldskompott med både mjölk- och köttrasdjur nu. Det enda problemet är som sagt att vi borde bygga ut. Någon som har en påse pengar över?

 

Foto: Linda Edlund