Ett enkelt litet hem

Nollgradigt och slaskigt. Ge mig ett par minusgrader och en fast gårdsplan tack! Inte blötsnö med blankis under. 

Denna blöta, gråa novemberdag har Danne och jag jobbat med vindskyddet där hans kvigsamling ska bo i vinter. De borde egentligen få plats bland dikorna men det som fungerar på papper fungerar inte alltid lika bra i verkligheten. Och vindskyddet hade vi redan så det är ju perfekt om vi använder det så både kor och kvigor får extra mycket plats.

För att förtydliga så består den här så kallade kvigsamlingen av köttraskvigor som vi har köpt in. Eller som Danne har köpt in. Ja, jag vet att det inte är så lätt att motstå fina djur när de erbjuds men just nu har de varit lite i vägen.
Det blir bättre när de får sin nya bostad. Vatten har grävts in och de ska få en liten grindhage också.

Enkelt och billigt. Vi byggde det här vindskyddet när vi skaffade de första kvigorna för några år sedan. Telestolpar och självbärande plåt bara.

Idag reparerade vi några plankor som hade fått stryk och så satte vi upp presenningar som skydd mot väder och vind. På slutet blev det lite mörkt. Det skymmer fort på eftermiddagarna nu men vi hann en hel del.

Jag tror att de kommer att trivas här, småtjejerna. Fortsättning följer.