Fint ska de va!

Idag känner jag mig lite ledbruten men det är det värt. Jäklar vad adventsfint det är i kalvladugården nu. 

Det blev storstädning igår och även påfyllning av nya kalvar. Jag var ute och jobbade till långt in på kvällen men nu är alla småboxar tömda, boxdörrar tvättade, två gruppboxar rengjorda och alla väggar glänsande vita igen.

Urtömt men skitigt. Vi har haft sådant flöde på kalvar och dessutom lite besvärligt med krassliga djur att det inte varit läge att tvätta på ett tag. Vattenånga och högtryckstvätt sprider lätt bakterier. Torrt och skitigt är ibland bättre än blött och rent i ett kalvstall. Men så tråkigt.

Tadaa! Fint va? Ställde in dieselkanonen en stund så det torkade fortare.

Ett av nytillskotten. En avvand kalv från Kvarnsveden. Tror han kommer att trivas.

Idag jobbar Linda och jag funderar på om vi ska fortsätta på städlinjen. Vindväven i Hangarn behöver sopas och det är ett ganska stort projekt. Man måste flytta ut tjurarna ur varje box för att kunna göra det men det kan nog gå ganska smidigt nu när vi är två.

Danne har kopplat sandskopan och vagnen på Deutzen och ska iväg och forsla bort sten i Gårdtjärn.