Veckan började inte jättebra

6 januari, 2020

En dag som börjar med att man försover sig fortsätter väl sällan helt problemfritt? Det blir ofta rörigt, irriterat och krångligt. Men att det ska kosta tusentals kronor är väl lite överdrivet? 

Jag måste ha slagit av mitt alarm i sömnen för jag vaknade alldeles för sent i morse. Jag hatar det. Blir på så dåligt humör och känner mig sämst i världen.
Arg och stressad försökte jag jobba ikapp ute i ladugården och givetvis var det stordisk idag också, något som tar extra tid i anspråk.

När Danne kom ut hjälptes vi åt att stänga in tjurarna för skrapning och då hände detta:

Jag hade tappat telefonen ur fickan när jag stängde en av grindarna. Sedan hade tjurarna lyckats dra in den en halvmeter in i boxen på något sätt. Och trampat på den. Såklart. Bien sûr. Why not.

Jag blev så arg och frustrerad att jag trodde jag skulle spräcka ett blodkärl i ögat! Ledsen blev jag också. Och kreativ när det gällde svordomar och könsordskombinationer.

Familjen flydde iväg på träning och jag jobbade på tills jag kunde göra en paus och åka iväg och ilskehandla en ny telefon. En bra sak var att det fanns en fyndhörna i butiken där de hade returtelefoner. Det blev lite billigare så och för pengarna jag sparade köpte jag en mikrovågsugn. Dels för att vi behövde en, eftersom det gnistrade och small av den vi hade innan, och dels för att blidka familjen och få dem att glömma att jag var så arg och sur förut.


– Hej, hej allihop..! Titta vad jag har ordnat åt er! Mikra en ostmacka nu och se vilken snäll och helt ofarlig maka och mor jag är!

Nu är denna dag äntligen slut och det är jag glad för. Nya tag i morgon. Då ska jag vara pigg och rask och njuta av att jag har en fin telefon. Och försöka att inte svära så mycket.

Tog till kniven
Fina djur, fint kött, bra känsla