Nu ska det styras upp möten

Jag tror inte att det är riktigt hälsosamt att förflytta sig långa sträckor på kort tid. Som att åka till Stockholm över dagen till exempel. Däremot tror jag att det är väldigt bra att lära sig nya saker. Och få vara lite nervös och utmana sig själv. 

Nu är jag trött som en gnu och väntar på att ungarna ska bli klara med brottningsträningen så att jag kan åka med hem och äta och sova någon gång. Jag har varit på kommunikationsutbildning hela dagen och när jag kom tillbaka till stan ramlade jag in på min fotokurs och lärde mig saker om bländare. Mycket information för min hjärna idag.

Utbildningen jag var på handlade om möten, retorik och ledarskap. Lantmännen och LRF hade bjudit in förtroendevalda till en dag med Mikael Möller som är en duktig och underhållande kursledare. Vi fick lära oss massor om hur man effektiviserar möten, strukturerar och förbereder sig bättre och vad man ska tänka på när man pratar inför en stor grupp. Det var väldigt intressant och bra.

Vi fick även träna på att hålla små föredrag inför varandra och ge feedback efteråt. Det var jättenervöst! Konstigt sådant där. Jag är inte precis blyg av mig men det blir spända nerver när man ställs i strålkastarljuset en stund, även om man är i ett tryggt rum. Men det var givande och nyttigt. Jag tror att det är bra att pressa sig lite ibland. Göra lagom läskiga saker som man lär sig av.

Nu hoppas jag att jag kan bidra till bra möten framöver i olika sammanhang. Jag har lärt mig mycket nytt men man får inte glömma gamla sanningar heller. Som den här. Jätteviktig mötesregel:

Eller hur?