Kickat igång veckan

Veckan har börjat rätt bra. Förutom att jag sitter uppe mitt i natten och knattrar på tangenterna. Det får jag lida för i morgon bitti när jag ska upp tidigt. Synd att det är så svårt att låta bli ibland. När huset blir tyst och man får dricka kaffe och skriva saker i lugn och ro.

I måndags var det slakthämting och djurflytt. Det gick så himla bra! Snabbt och rappt liksom. Lätt att sortera ut de som skulle till Hangarn, alla var så rena och fina, upp på vagnen bara och så iväg. Det som tog lite tid var kramtjuren som bara ville stå still och mysa och fyra stycken som rymde en sväng när vi skulle lasta av dem. Men annars flöt det på och vi hann mycket den dagen.

Idag har jag ordnat upp kornas hage lite provisoriskt så de kan gå ut och ta sina snöpromenader igen. De rev stängslet och rymde förra veckan precis när vi hade besök. Våra gäster var också bönder och det var ju en lyckträff. De högg i och hjälpte till så vi fick in alla djur nästan genast. Efter det fick de vara instängda i ligghallen och det mår de ju inte precis dåligt av. Men det är fint när de kan gå ut en sväng också.

Nu har jag rustat upp övre tråden så pass att den sitter ihop och förhoppningsvis kan leda lite ström. Det mesta av undertråden är nere under snön någonstans så den gör inte så mycket nytta. Vi får se om Linda törs knyta ihop det sista i morgon och släppa ut dem en stund men jag tror nog att det går bra. Lätt för mig att säga förresten. Jag som ska på Lantmännenmöte och inte kan hjälpa henne om de rymmer.

Just nu kan de gå ut i den här grindfållan och spatsera om de vill. Alltid något men det är kul när de kan ta en ordentlig sväng i hagen. Och så sparar man på strö om de är ute lite mer.