Motorvärmare, kossor och en liten gris

Det är lite ovant denna vinner men nu är det motorvärmare på som gäller. Vi har haft några nätter med temperaturer kring -10 och jag har tänkt en del på de timers jag planerat att skaffa men ännu inte fixat. Varför är det så svårt att komma ihåg saker man ska köpa?

På dagarna är det lagom kallt med bara någon enstaka minusgrad och just nu har det varit perfekta dagar för både djur och ströbäddar. Det är lätt att hålla snyggt när man slipper regn och is och vi har till och med haft strålande sol.

Korna får gå ut i hagen igen nu när stängslet är fixat och det verkar de gilla. De går ut och in som de vill men när vi skrapar och ströar stänger vi ut dem. När vi är klara öppnar vi in till skrapgången igen men bland håller vi stängt till ströbädden en stund extra. Kor är nämligen lite knasiga. De har god mat på foderbordet men ändå äter de gärna upp det man ströat med om de får chansen. Vad man än lägger dit konstigt nog. Uppenbarligen är det är roligare att äta det man ska ligga på än det som finns på foderbordet. Därför händer det att de får vänta en stund med att bli insläppta de dagar det är skrapning. Då hinner de äta mer av sin riktiga mat och är inte lika intresserade av det vi lagt in på bädden.

Här är Greven förresten. Han är också ute i vinterhagen.

 

Idag är Linda ledig för hon har redan jobbat klart sin heltidsvecka. Jag ska vara hemma hela dagen och det ska bli så skönt. Inte åka någonstans, inte flänga omkring. Inte vad jag vet i alla fall. Eller jo, möjligen åker jag till Ica och hämtar en fodervåg som har kommit med posten men det är också allt.