Dagens haveri

Det är ju tur att det alltid ska jävlas någonstans, eller hur? Så man inte slöar till. 

I eftermiddags kom Linda körande fram på gårn med John Deeren helt ensam. Utan mixervagnen. Visst ser den liten ut? Jag tycker alltid att den ser så bastant och rejäl ut men nu blev den en liten plutt bara.

Tappen till kraftuttaget hade smällt av och då var det färdigkört.

Lösningen blev att skaka liv i Fendten och koppla på den i stället. Det gick bra efter lite stök och ommöblering. För självklart passade inte kraftöverföringsaxeln och elkablarna riktigt men det är ju som vanligt. Det är aldrig ”bara” när det krånglar.

Tur att Danne är händig och Linda tålmodig.

Skönt att det gick att lösa hyfsat smidigt. Annars hade det blivit balar direkt på foderbordet åt tjurarna och det funkar ju det med förstås, men mixat är alltid bäst. Och vagnen var dessutom full med foder när det tog stopp så det behövde köras ut.

Spännande att se vad morgondagen bjuder på.