Det som händer om nätterna

Utekvällar, några vändor på stan och lite slirande längs Bergsgatan tillsammans med goda vänner? Ja det är precis vad Deutzen har för sig om nätterna ibland. 

Liksom tidigare år går traktorn och den större av Palmsevagnarna på snöbortforsling i stan och i Birsta när behov finns. Den här vintern har det inte varit så många turer men några har det blivit i alla fall. All snö som plogas från vägarna ska forslas bort och det är ett lämpligt nattjobb.

Själv sover jag dock lika tungt som vanligt fast det körs på nätterna. Danne också för det mesta. Härom natten var han ute men oftast har det varit Pär från Lindströms Jord och Skog som kört. Bra att man kan samarbeta och förlänga dygnet. Dyra maskiner får gärna komma ut och dra in lite pengar.

Det händer att jag hinner se dem om jag jobbar på hospice någon kväll och åker hem vid tiotiden. Jag blir alltid så förvånad fast jag vet att körningen pågår! Vår traktor inne i stan bland bilar och trafikljus. Malplacerat på något vis men himla bra att den gör nytta.

 

Foto: Pär Lindström