Jobbsöndagsmorgon

En helt vanlig söndagsmorgon. Jag jobbade i kalvlagårn medan Danne skrapade och halmade i hangarn. 

Rena boxar, smaskig mjölk, fräscht kraftfoder och påfyllning av hö och vatten.


Och så ett berg av disk förstås.

Samma rutiner varje dag men det är trivsamt. Alla kalvar drack bra och jag fick även ut en objuden hyresgäst som har huserat inne ladugården ett par dagar. En duva som kommit in men inte vågat flyga ut. Idag öppnade jag porten ordentligt och lät den stå öppen tills den hittade rätt.

Intressant tyckte Fjompen när den flög runt ute sen och var förvirrad.

En störande sak som man nästan vant sig vid nu är utgödslingen hos kalvarna. Danne nämnde något om att ta tag i reparationen av den idag så nu kanske är sista chansen att visa upp hur tråkigt vi har det med grep och kärra.

Vi skrapar boxarna morgon och kväll men rännan måste vi tömma manuellt istället för att trycka på en knapp. Om man har hyfsat små kalvar och ser till att tömma när man ska och inte slarva går det ganska bra.

Ett irriterande extramoment när det kunde ha varit lättare, men nu är man som sagt rätt van.

Det kommer att kännas superlyxigt när den är automatiserad igen.